STUDIO-345

Activiteiten

Websites

De websites die ik ontwerp, voorzie ik van een systeem waar­mee u zelf heel eenvoudig de inhoud beheert. Met dat systeem kunt u pagina’s aanmaken en rangschikken, teksten aanpassen, foto’s en documenten toevoegen en nieuwsberichten schrijven.

Voor gestructureerde gegevens is de website uit te breiden. Een voor­beeld daarvan is de kruidencollectie die ik voor de website van Kruidentuin Doesburg heb ontwikkeld.

Wilt u het beheer met meerdere personen uitvoeren dan wordt elke beheerder toegevoegd aan een gebruikersgroep met bepaalde rechten. De beheerder stelt zelf zijn of haar voorkeuren in, zoals de taal van de ‘interface’.

Naar wens wordt de website verder opgetuigd met modules voor bijvoorbeeld een gastenboek, een enquête of een nieuwsbrief. En wilt u externe diensten zoals YouTube, Twitter of Flickr op uw website integreren dan kan dat ook.

Webapplicaties

De grens tussen website en applicatie is een beetje wazig. In grote lijnen komt het er op neer dat u met een website informatie verstrekt. Met een webapplicatie wordt echter gewerkt.

Informatie, bijvoorbeeld verstrekt door een bezoeker, wordt verwerkt en aangevuld tot nieuwe informatie. Zoals bij het Milieu Educatie Centrum Nijmegen. Waar een docent een leskist opzoekt en die vervolgens reserveert. Of zoals bij Marie Dusart waar een bezoeker zich ‘online’ aanmeldt voor een cursus.

Voor CV Tuning heb ik recent het persoonlijk dossier ontwikkeld. Een applicatie voor het afhandelen van verwarmingsproblemen.